Borstvoedingsbeha

Aan het einde van je zwangerschap wordt het tijd voor een voedingsbeha. Denk nu niet meteen aan degelijke tuttenbeha’s: die tijd is voorbij. Voedingsbeha’s zijn er tegenwoordig in allerlei leuke, hippe modellen. Ook als je zwanger bent of net bevallen, kun je je nog steeds aantrekkelijk voelen. En waarom zou je niet een spannend decolleté laten zien? Zeker als je dat nu (eindelijk) hebt! Kies dus gerust voor kant, vrolijke kleurtjes, bloemetjes en mooie lage slipjes.

Aan het einde van je zwangerschap wordt het tijd voor een voedingsbeha. Denk nu niet meteen aan degelijke tuttenbeha’s: die tijd is voorbij. Voedingsbeha’s zijn er tegenwoordig in allerlei leuke, hippe modellen. Ook als je zwanger bent of net bevallen, kun je je nog steeds aantrekkelijk voelen. En waarom zou je niet een spannend decolleté laten zien? Zeker als je dat nu (eindelijk) hebt! Kies dus gerust voor kant, vrolijke kleurtjes, bloemetjes en mooie lage slipjes.

Als je je mooi voelt, zit je veel beter in je vel!

Wat is een borstvoedingsbeha?

Een voedingsbeha heeft cups met een clipje die je makkelijk kunt openen. Zo kun je je baby voeden zonder je beha omhoog of uit te moeten trekken. Ook hebben ze geen naden die kunnen schuren over je gevoelige tepels.

Vroeger werd vaak gezegd dat een voedingsbeha geen beugel mag hebben, maar dat is achterhaald. Tegenwoordig hebben steeds meer voedingsbeha’s een zachte en flexibele beugel, juist omdat het je zwaardere borsten zo fijn ondersteunt. Alleen in de eerste week na de bevalling, wanneer de borstvoeding op gang komt en je last kunt hebben van stuwing, kun je beter geen beugel dragen.

Wanneer koop je een borstvoedingsbeha?

Het beste moment om een voedingsbeha te kopen is in de 8e of 9e maand. Je borsten zijn dan redelijk volgroeid en het is handig om ruim voor de bevalling een voedingsbeha in huis te hebben. Je kunt de beha ook al prima voor de bevalling dragen. Zorg ervoor dat je een beha kiest die wat ruimte overheeft in de cups, zodat je bij stuwing nog wat groeiruimte hebt.

Heb je geen tijd gehad om je borstvoedingsbeha voor de zwangerschap te kopen? Geen probleem, de eerste dagen lig je toch veel in bed en door de stuwing kunnen veel vrouwen geen beha verdragen. Het voordeel van een beha kopen na de bevalling, is dat je dan exact weet hoe groot je borsten zijn geworden. Tijdens het geven van borstvoeding blijven je borsten qua cupmaat vrijwel hetzelfde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *